Naomi Maart

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een therapeutische behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om lichamelijke, emotionele en spirituele verstoringen op te sporen.

Joke noemt zichzelf zelf een “detective” omdat zij zo de blokkades in het lichaam en/of brein opspoort en vervolgens het lichaam en/of het brein weer activeert op het zelf herstellend vermogen van het lichaam en brein. Ook speelt het volgende een grote rol: waar word je gelukkig van en waar word je door geïnspireerd in het leven. Soms weet je even niet, waar je naar toe zult gaan, wat je doel is, waar je blij van wordt, ook dan kan door middel van uittesten, uitgezocht worden wat voor jou belangrijk is. Daarna is het uiteraard wel van belang, dat men zich gaat richten op de nieuw verkregen inzichten en dat deze, soms beetje bij beetje, soms sneller, geïntegreerd gaan worden in het leven. Zo zullen fysieke en emotionele klachten vaak verminderen omdat je gaat leven vanuit je eigen behoeften, en dat je inzicht hebt waar de klachten of angsten eigenlijk vandaan komen. Joke werkt hierbij veel met het programma van de LEAP (lees hierover meer verder op deze website). Maar ook werkt zij veel met de algehele belastbaarheid van je lichaam en brein: hoe is de balans van je meridianen, organen, spieren, lymfe systeem, chakra’s, voeding, evt. tekorten van vitamines en mineralen, evt. uittesten van allergieën, en hoever spelen emoties hierin een rol.

Lichaam en hoofd weer in balans

Alles is erop gericht, om lichaam en hoofd weer in balans te krijgen. Dit kan o.a. door gebruik te maken van kennis uit de voedingsleer, vitaminen en/of mineralen uit te testen, het masseren en vasthouden van acupunctuurpunten, het voorschrijven van diverse (bloesem) remedies, het doen van spierversterkende oefeningen of BrainGym-oefeningen. Deze worden aan de cliënt geadviseerd om te doen, dat wordt groeiwerk (een soort van huiswerk) genoemd, met als doel je weer “het zonnetje in huis” te voelen, of lekkerder in je vel te zitten, of eindelijk is jouw leven te gaan leiden.